ANASAYFA / DUYURULAR / 2021- 2022 Öğrenci Kabul Şartları ve Kayıt Bilgilendirmesi

07.07.2021

2021- 2022 Öğrenci Kabul Şartları ve Kayıt Bilgilendirmesi

ÖZEL KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ZÜLFÜ-MEVLÜT ÇELİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2021-2022 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ KAYIT VE KABUL İŞLEMLERİ

ÖN KAYIT DÖNEMİ

A-BAŞVURU ŞARTLARI

Okulumuz Anadolu Teknik Programı (ATP) ve Anadolu Meslek Programı (AMP) na

Kayıt başvurusu için adayların, Milli Eğitim Bakanlığınca 8.sınıflar için yapılan merkezi sınava (LGS) katılmış ve sınavlarının geçerli sayılmış olması gerekmektedir. Kayıt başvurusunda bulunan öğrenciler ortaokulu 2020-2021 eğitim öğretim yılında bitirmiş olmalıdır.

Bu şartları taşıyanlar Anadolu Teknik ve/veya Anadolu Meslek Programlarına ön kayıt yaptırabilecek; programlara ve bu programların bünyesinde yer alan Meslek Alanlarına ise, tercihlerine ve yüzdelik dilim üstünlüğüne göre yerleştirileceklerdir.

Okulumuzda açılan Program, Alan ve Dallar aşağıdaki gibidir:

PROGRAM ADI

ALAN ADI

DAL ADI

ANADOLU TEKNİK PROGRAMI

ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI

MEKATRONİK

ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI

ANADOLU MESLEK PROGRAMI

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI (CNC)

METAL TEKNOLOJİSİ

KAYNAKÇILIK

B-KAYITLARLA İLGİLİ ESASLAR

1. Ön Kayıtlar:

Ön kayıt için öğrenci, velisi ile birlikte okulumuza gelerek başvuru formu doldurur. Ön kayıt yaptıran her öğrenci ile bireysel görüşme (mülâkat) yapılır.

Ön Kayıt işlemleri 30 Haziran 2021 tarihinde başlayacak olup, sıralama yüzdelik dilim üstünlüğüne göre yapılarak ilan edilecektir.

Okulumuz bu kayıt döneminde belirlenen kontenjanı doldurmak zorunda değildir. Kayıt kabul komisyonu puan durumuna göre yeni bir ön kayıt süreci başlatabilecektir.

1.1 Ön kayıt için gerekli belgeler:

• Öğrencinin nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • E-okul sistemine giriş için gerekli belge/belgeler,
  • Sporcu lisansı, ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknik proje yarışmalarında aldığı dereceleri gösterir belge/belgeler,
  • 1 adet öğrenci fotoğrafı.

2.Kesin Kayıtlar:

Özel Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2021-2022 eğitim öğretim yılında; Anadolu Meslek Programı için iki şube 48 öğrenci, Anadolu Teknik Programı için üç şube 72 öğrenci olmak üzere toplam 120 öğrenci alınacaktır.

2.1 Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

• Öğrenci ile öğrencinin anne ve babasının nüfus cüzdan fotokopileri,
  • 2 adet öğrenci, 1 adet öğrenci velisinin fotoğrafı,
  • Kan grubu kartı,
  • İkametgâh belgesi.
  • Öğrencinin okulumuzdaki meslek alanlarında öğrenim görmesinde sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu.

3. Kesin kayıt yapıldıktan sonra okulumuzdan ayrılan öğrencilerin, tekrar başvuruda bulunmaları halinde başvuruları, açık kontenjan bulunması durumunda değerlendirilir.

C- AÇIKLAMALAR

1. Bakanlıkça puanların değiştirilmesi durumunda, e-okul sisteminde yer alan en son puan kullanılır.
  2. Kayıt kabullerde öğrenci velileri Resimli Kimlik ve e-okul sistemine giriş için gerekli belgeleri yanlarında bulunduracaklardır.
  3. Ön kayıt yaptırıp, yerleşemeyen öğrencilerin ön kayıt başvuruları, diğer kayıt dönemlerinde de geçerli sayılır.
  4. Bu duyuruda bulunmayan hususlarda, okulumuz Kontenjan Belirleme ve Kayıt Kabul Komisyonu’nun alacağı karar geçerli olacaktır. 30.06.2021

Kamil PORSUK                                                       Satı ÇALIŞKAN

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı ve                                           Okul Müdürü

Kurucu Temsilcisi