ANASAYFA / HAKKIMIZDA

KURUCULARIMIZIN MESAJI

Kurucu Temsilcimizin Mesajı:

Atamızın;

“Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz; almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir özgürlüğünün en değerli simgesi olacaksınız. Ey yükselen yeni kuşak! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz!” seslenişi bence her şeyi ifade ediyor.

Bu güzel ülkeyi bizlere emanet eden atalarımızın bizlerden tek isteği Cumhuriyeti'mizi her zaman koruyup ve geliştirmemizdir. Bağımsızlığın ve refahın sağlanması da, güçlü bir ülke ekonominin tesisi ile mümkündür.

Ülke ekonomisinin bel kemiği reel sektörümüzün yüksek katma değer taşıyan üretim düzeyine erişmesi ve dünya ölçeğinde rekabet edebilir konuma gelmesi ise ancak nitelikli mesleki eğitim sayesinde gerçekleşebilir.

Organize Sanayi Bölgemizce bu gerçeklikten yola çıkarak ileri teknolojiyi kullanabilen, sürekli kendini geliştiren ve yenileyen gençlerimizin yetişeceği bir meslek lisesi kurulması hedeflenmiş ve nihayetinde bu hedefe ulaşılmıştır.

Okulumuzun açılması aşamasında çok değerli destekler aldık.

Okulumuzun binasını yaptıran ve derslikleri mobilyası ile birlikte hazır halde teslim ederek en önemli desteği sunan Sayın Ali Rıza ÇELİK’e, Organize Sanayi Bölgemiz adına çok özel bir teşekkür borçluyuz.

Okulumuz var oldukça ismini taşıyacak olan Sayın Ali Rıza ÇELİK Bey'in babası merhum Mevlüt ÇELİK’i rahmetle anıyor, değerli anneleri Zülfü ÇELİK Hanımefendi’ye saygılarımı sunuyorum.

Bu vesile ile destek ve katkılarını sunan kurumlarımıza, ilgili bakanlıklarımızın değerli bürokratlarına, İzmir Valiliğimize, Kemalpaşa Kaymakamlığımıza ve önemli katkılar sunan bölge sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Siz gençlerimizden tek beklentimiz Cumhuriyetin temel değerlerine saygılı, vatan sevgisine sahip ve bilimin ışığında teknolojiyi mükemmel kullanan meslek sahibi bir birey olmanızdır.

Hepinizin bu bilince sahip çıkacağınıza, özveriyle çok çaba göstereceğinize ve okulumuzu mesleki eğitimde örnek seviyeye ulaştıracağınıza olan inancımız tamdır.

Kamil PORSUK

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı
Özel KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Temsilcisi

Bağışçımızın Mesajı:

1963 yılında Antalya’nın Akseki ilçesinin Kepez köyünde dünyaya geldi. Daha 6 aylıkken ailesi İzmir ili Tire ilçesinin Halkapınar köyüne taşındı.

İlkokulu Halkapınar köyünde, ortaokulu ve liseyi yatılı okullarda okudu. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Tütün Teknoloji Mühendisliğinde tamamladı.

Bir süre kamuda çalıştıktan sonra tüm dünyaya ihracat yapan ve şu anda kendi emeği ile halen geliştirmeye çalıştığı Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren Adalya Tobacco Tütün Mamülleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kurdu.

“Yaşadığımız dünya eşitsizliklerle dolu. Ama en yoksulumuza bile iyi bir eğitim fırsatı sağlanırsa bu eşitsizliklerin en aza indirgenebileceği düşüncesiyle bu okulu yapmaya karar verdim.” diyen Ali Rıza ÇELİK bu amacını gerçekleştirmek için harekete geçti ve mülkiyeti Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesine ait 19.700 metrekare arsa üzerinde Özel KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapımını gerçekleştirdi. Okulun adına da kendisini çok zor şartlarda yetiştiren anne ve babasının adını verdi. Kendisi gibi ülkemizi onurlandırıp gururlandıracak insanların yetişmesi için bu okulu çocuklarımıza bağışlayan Ali Rıza ÇELİK evli ve iki çocuk babasıdır.

Ali Rıza ÇELİK

Okul Binamızın Bağışçısı

KURUCULARIMIZ

Kamil PORSUK

İzmir KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı - Kurucu Temsilcisi

Ali Rıza ÇELİK

KOSBİ Katılımcısı - Okul Binamızın Bağışçısı

HAKKIMIZDA

Ders içeriklerimizi ve eğitim ortamımızı gençlerimizin; fiziksel, zihinsel, sosyal ve psikolojik gelişimlerini ön planda tutarak oluşturuyor, teknolojiyi etkin kullanabilen, iş birliğinin önemini bilen, üretimin ve çözümün bir parçası olmayı tercih eden gençler yetiştiriyoruz.

Her öğrencimizin değerli ve öncelikli olduğunu, farklı ilgi ve ihtiyaçları olduğunu biliyor, gençlerimizi teknoloji okuryazarı, girişimci, sosyal anlamda gelişmiş, etkili yetişkinler olarak yarınlara hazırlıyoruz. Yepyeni bakış açılarıyla yaşadıkları ülkeyi ve dünyayı güzelleştirecek, yenilikçi fikir ve üretimleriyle, mesleki ve teknik alanda, sektör uygulamaları doğrultusunda donatılmış atölye ve laboratuvarlarımız aracılığıyla, insanlığa katkı sağlayacak bireyler yetiştiriyoruz.

MİSYONUMUZ

Bilgiyi kullanabilen; mesleki bilgisinin yanında sosyal, zihinsel ve girişimcilik
becerileri yüksek, sorumluluklarının bilincinde, ulusal değerlerin yanı sıra evrensel değerleride prensip edinen, mesleki ve teknik alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insanları yetiştirmek ve geliştirmektir.

VİZYONUMUZ

Eğitime gönül vermiş sanayicilerinde desteğini alarak; sanayi, teknoloji ve bilim
alanlarında dünyadaki gelişmelere katkı sağlayabilen öğrenciler yetiştirip, mesleki ve teknik eğitim alanında model okul olmak.

FİZİKİ KOŞULLAR

Modern yapı özellikleri taşıyan binasında:

• 11.000 metrekare kapalı alan.
  • Son teknolojiye göre donatılmış atölye ve laboratuvarlar.
  • Her türlü donanıma sahip 24 kişilik sınıflar.
  • Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerine olanak sağlayan özel ortamlar.
  • Proje tabanlı eğitim yapılacak ar-ge odaları.

AKADEMİK EĞİTİM

Öğrencilere Sağlanan Olanaklar

• Öğrencilerin tamamına %100 burslu olarak özel okulda öğrenim görme,
  • Öğle yemeği, ulaşım ve kitap-kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması,
  • Etkin ve verimli İngilizce eğitimi,
  • Bilgisayar destekli eğitim,
  • Gerçek üretim ortamlarında mesleki eğitim,
  • Yurt içi ve yurt dışı geziler,
  • Üniversite sınavlarına hazırlık için özel kurs desteği.

TANITIM FİLMİ