ANASAYFA / REHBERLİK SERVİSİ

REHBERLİK SERVİSİ

ÖZEL KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ZÜLFÜ-MEVLÜT ÇELİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

Siz değerli öğrencilerin okulumuzdaki yıllarınızın mutlu, başarılı, uyumlu, huzur ve refah içinde geçirmeniz bizim temel hedefimizdir. Yaşamımızın her döneminde hepimizin tartışıp paylaşmak isteyeceği birçok konu olabilmektedir. Biz Özel KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik MTAL, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak her zaman siz öğrencilerimizin sorunlarını paylaşmaya, dinlemeye ve birlikte çözüm yolları bulmaya hazırız. Bunun yanı sıra, hızla değişen ve gelişen toplumda karşınıza çıkabilecek, hayatınızı olumsuz etkileyebilecek sorunlarla baş edebilmeniz ve değişen çevrenize uyum gösterebilecek kimseler olarak ilerlediğiniz bu yolda, yolunuzu aydınlatabilmek için her zaman yanınızdayız.

Öğrencilere Yönelik Çalışmalar

Bireysel ve grup çalışmaları, Önleyici Rehberlik, Kişisel-Sosyal Rehberlik, Eğitici ve Mesleki Rehberlik, Tercih Danışmanlığı konularında öğrencilerimize destek vererek aşağıda belirtilen konularda çalışmalar yürütüyoruz:

• İletişim
  • Sınav Kaygısı
  • Verimli Ders Çalışma Teknikleri
  • Problem Çözme
  • Ergenlik Dönemi Özellikleri
  • Zaman Yönetimi
  • Test Çözme Teknikleri
  • Zararlı Alışkanlıklar
  • Öfke Kontrolü
  • Çatışma Çözme
  • Stresle Baş Etme Becerileri

Amaçlarımız

• Bireyin gelişimsel, bireysel özellikleri ve gereksinimleri göz önünde bulundurularak, bireyin kendisini tanımasına yardımcı olmak psikolojik danışmanın birinci işlevidir. Bunun yanında kendini mutlu ve huzurlu hissedeceği, sağlıklı kararlar verebilmesinde yardımcı olabilmek,
  • Bireyin ilgi alanları ve yeteneklerini keşfedebilmesi, kendini rahatça ifade edebilmesi ve kendini anlaması yönünde bireye yardımcı olabilmek,
  • Çeşitli nedenlerle uyum sıkıntısı çeken, kendini yalnız hisseden, başarısız ve değersiz gören öğrencilerin sorunlarının kaynağını bulabilmelerini, bu ve bunlar gibi sorunlarda çözüm yollarını görebilmelerini, farklı bakış açıları edinmelerini ve olaylara daha başka yönlerden bakabilmelerini sağlamak ve farkındalık yaratma konusunda yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Öğrenci Etkinliklerimiz

1. Lise Uyum Ve Oryantasyon Programı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi olarak eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okulumuza her yıl yeni katılan öğrencilerimiz için Oryantasyon Programı
gerçekleştirmekteyiz.
Programda, öğrencilerin yeni başladıkları bir ortam olarak okulu ve bulunduğu çevreyi tanımalarını, kurum kültürüne uygun davranışlar geliştirmelerini, ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını öğrenmelerini, birlikte eğitim yapacağı kişilerle tanışmalarını, öğrenmeye güdülenmelerini, kuruma ve okul kurallarına uymalarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

2. Kariyer Günleri

Öğrencilerin meslekleri her yönüyle tanımalarını sağlama, sahip olabilecekleri
meslekler hakkında o mesleği yapan kişiler tarafından her yönüyle bilgilendirilmeleri amacıyla Kariyer Günleri meslek uzmanlarının katılımıyla gerçekleşmektedir.

3. Üniversite Gezileri

Öğrencilerin okumak istediği bölüm ve üniversiteler hakkında ayrıntılı bilgi edindikleri, seçeneklerini gözden geçirdikleri Üniversite Gezileri düzenlenmektedir.

4. İşletme Gezileri

Öğrencilerin eğitim-öğretim dönemlerinde edindikleri akademik bilgilerin işletme ve
fabrikalarda uygulanışını yerinde ve detaylı kapsamlı İşletme Gezileri yapılmaktadır.

5. Öğrenci Seminerleri

Öğrencilerin bireysel, sosyal ve akademik gelişimlerine yardımcı olacak seminerler
yapılmaktadır.

Velilere Yönelik Çalışmalar