Tarihçe

Okulumuz, Ülke ve Bölge sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 2012 Yılında OSB Bölgelerinin Özel Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi açılmasını teşvik eden yasa ve mevzuatına uygun olarak Eğitime gönül vermiş sanayicilerin de desteğini alarak; sanayi, teknoloji ve bilim alanlarında dünyadaki gelişmelere katkı sağlayabilen öğrenciler yetiştirilmesi için Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından Özel Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır.

Bölge sanayicilerinden ADALYA TOBACCO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza ÇELİK tarafından yaptırılan okulumuz Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kuruluyla 17.04.2019 tarihinde yapılan  protokol ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesine bağışlanmıştır. Okulumuzun adı okul  Yönetimine Sahip Olan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin ve  Bağışçı Mütevelli Heyet Üyemiz Ali Rıza Çelik’in Annesi Zülfü Çelik Ve Merhum Babası Mevlüt Çelik’in ve isimlerini taşımaktadır.