PDR Servisiyle Görüşme İşleyişi
Psikolojik danışma ve rehberlik servisi öğrenci görüşmeleri öğle aralarında ve derslerde gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler görüşmek istedikleri psikolojik danışman ve rehber öğretmenden randevu talep etmekte ve görüşme saati öğrenciyle psikolojik danışman ve rehber öğretmen tarafından birlikte kararlaştırılmaktadır. Öğle arasında görüşmenin mümkün olmadığı yahut psikolojik danışman ve rehber öğretmen tarafından zaman sınırlaması sebebiyle tercih edilmediği durumlarda öğrenciyle birlikte görüşmenin yapılacağı ders saati kararlaştırılır. Öğrenci ders saatinden önceki teneffüste psikolojik danışman ve rehber öğretmenden rehberlik servisi öğrenci çağrı fişi almak zorundadır, ancak bu çağrı fişini psikolojik danışman ve rehber öğretmeninden alıp ders öğretmenine teslim ettikten sonra görüşme gerçekleştirilmektedir. Öğrenci ile psikolojik danışman ve rehber öğretmenin görüşme gününü ve saatini birlikte kararlaştırmaları, öğrencinin rehberlik servisi çağrı fişi için görüşme saatinden önce öğretmeninin odasına gelmesi, öz disiplin becerilerine, bireyin özerkleşme süreçlerine ve öğrencinin benlik saygısına değinen önemli unsurlardır. Görüşmeler öğle aralarında ve ders saatlerinde istisnai durumlar haricinde bir ders saati (40 dakika) süresindedir.