Bağışçımızın Mesajı

1963 yılında Antalya’nın Akseki ilçesinin Kepez köyünde dünyaya geldi. Daha 6 aylıkken ailesi İzmir ili Tire ilçesinin Halkapınar köyüne taşındı.

İlkokulu Halkapınar köyünde, ortaokulu ve liseyi yatılı okullarda okudu. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Tütün Teknoloji Mühendisliğinde tamamladı.

Bir süre kamuda çalıştıktan sonra tüm dünyaya ihracat yapan ve şu anda kendi emeği ile halen geliştirmeye çalıştığı Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren Adalya Tobacco Tütün Mamülleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kurdu.

“Yaşadığımız dünya eşitsizliklerle dolu. Ama en yoksulumuza bile iyi bir eğitim fırsatı sağlanırsa bu eşitsizliklerin en aza indirgenebileceği düşüncesiyle bu okulu yapmaya karar verdim.” diyen Ali Rıza ÇELİK bu amacını gerçekleştirmek için harekete geçti ve mülkiyeti Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesine ait 19.700 metrekare arsa üzerinde Özel KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapımını gerçekleştirdi. Okulun adına da kendisini çok zor şartlarda yetiştiren anne ve babasının adını verdi. Kendisi gibi ülkemizi onurlandırıp gururlandıracak insanların yetişmesi için bu okulu çocuklarımıza bağışlayan Ali Rıza ÇELİK evli ve iki çocuk babasıdır.

Ali Rıza ÇELİK

Okul Binamızın Bağışçısı